Kurssin esittely

Tervetuloa Figman alkeiskurssille! Tässä kurssissa opimme mitä suunnittelutyö on ja kuinka Figma voi auttaa meitä työkaluna luomaan kaikkea: yleisestä visuaalisesta ajattelemisesta täysin interaktiivisiin prototyyppeihin. Netin kautta koko tiimi voi nähdä reaaliaikaisesti tämänhetkisen version ja viestitellä suoraan mitä viesti koskee.


Parasta tekee sen, että Figma on suurimmaksi osaksi ilmainen. Vasta kun tarvitset suuria tiimejä ja erityistoimintoja täytyy maksaa kuukuasilisenssiä. Siinä vaiheessa jos suunnittelet niin suuria projekteja niin noin 13 euroa kuukaudessa ei ole verrattavissa Figman tuomiin hyötyihin.


Kurssi tapahtuu Teachable.com -palvelun avulla ja jakautuu neljään eri osioon jossa opit laajan kirjon visuaalisia menetelmiä käyttämällä Figmaa. Ensimmäiset kaksi moduulia käsittelee Figman perusteita: luodaan tili ja opitaan perustyökalut, kuinka tehdä rautalankoja ja tehdä yhteistyötä. Opetamme myös kuinka Figma taittuu työpajatyöhön ja visuaaliseen ongelmanratkontaan.


Tämän jälkeen opimme käyttöliittymäsuunnittelusta ja kuinka voimme hyödyntää Figmaa suunnittelemaan kokonaisen mobiiliapplikaation perus mustavalkoisesta rautalangasta interaktiiviseksi prototyypiksi. Työstämme näistä lopulliset visuaaliset näkymät. Näytän keinoja joilla voimme käyttää värejä ja typografiaa luomaan erottelua eri elementtien välille. 

Jos jotkut asiat tuntuu hieman hämmentäviltä, älä huoli. Vaikka et olisi ennen ikinä tehnyt käyttöliittymäsuunnittelua tai käyttänyt Figman kaltaista ohjelmaa, opastan videoilla ja kuvilla sinut läpi jokaisen vaiheen ja tulet näkemään kuinka lopuksi kyseessä on yksinkertaisista periaatteista sovellettuna oikealla tavalla oikeassa paikassa. Hyppää mukaan ja jos mitään mietityttää niin kirjoita moduulin osion loppuun kommentteihin sitä vaihetta koskevaa kysymystä, autan mielelläni.


Lupaukseni


Kurssin avulla tulet oppimaan kaikki tarvittavat taidot hyödyntääksesi Figmaa visuaaliseen työhön. Käymme vaihe vaiheelta läpi jokaisen aihealueen. 


Kurssin lopussa ymmärrät kuinka Figma toimii ja kuinka luot kauniita visuaalisia kokonaisuuksia.  Olet lisäksi oppinut hyödyllisiä taitoja, joiden avulla päätät millaisen palvelun tulet muotoilemaan. 


Jos joku asia tuntuu hämmentävältä, älä huolestu. Vaikka et olisi aiemmin tehnyt käyttöliittymäsuunnittelua tai käyttänyt Figman kaltaista ohjelmaa, opastan videoilla ja kuvilla sinut läpi jokaisen vaiheen. 


Tulet näkemään, että loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisista periaatteista sovellettuna oikealla tavalla oikeassa paikassa. Hyppää mukaan! 


Jos jokin asia mietityttää, voit kirjoittaa jokaisen osion loppuun kommentteihin kysymyksiä. Autan enemmän kuin mielelläni.


Lataa itsellesi Figma tiedosto tästä

Complete and Continue  
Discussion

0 comments